top of page

Медіа-рейтинг мерів: прорив Бориса Філатова та падіння Олексія Каспрука

Для щотижневого медіа-рейтингу мерів, який проводить Semantrum,  у період   8-14 травня  опрацьовано 13043 повідомлення, у яких згадується про одного чи декількох мерів, включених до рейтингу. У медіа-моніторингу беруть участь українські телеканали, радіо, друкована преса, Інтернет-ЗМІ та соцмережі.


Традиційно на першому місці за кількістю повідомлень мер Києва Віталій Кличко (3868 повідомлень).


Проривом тижня став мер Дніпра Борис Філатов (3389 повідомлень, 2 місце). Це й не дивно, враховуючи події  9 травня у Дніпрі.  Філатов вкрай негативно відреагував на побиття ветеранів АТО і назвав члена Оппоблока Олександра Вілкула "твариною, мерзотою і покидьком". Крім того, великий резонанс у ЗМІ викликав допис Філатова у Фейсбуці: "С сегодняшнего дня я закрываю городское финансирование всех "ветеранских" организаций. Хитрые бойцы колчаковских фронтов 46 года рождения выезжают из горисполкома вперед ногами. Навсегда. На следующей сессии городского совета будет выделено городское финансирование союзу ветеранов АТО".


Найбільшою втратою позицій у рейтингу минулого тижня (мінус 6 позицій) відзначився мер Чернівців Олексій Каспрук (51 повідомлення, 16 місце). А останнє місце у рейтингу посів мер Херсона Володимир Миколаєнко (21 повідомлення).


Медіа-рейтинг складено за допомогою системи Semantrum. У моніторингу беруть участь українські телеканали, радіо, центральні та регіональні друковані видання, Інтернет-ЗМІ і соцмережі. Рейтингуються мери обласних центрів України. Рейтинг щотижневий. 

bottom of page